"You are welcome to the world of unity"

YB Dr Mujahid Yusof Ar-Rawa
(Konvensyen Nasional Kelab Penyokong PAS Ke-1, Klang, Selangor)

"ALlah menegaskan lagi " Hai manusia,sesungguhnya Kami (ALlah) menciptakan kamu dari seorang lelaki dan seorang perempuan dan menjadikan kamu berbangsa-bangsa danbersuku-suku supaya kamusalingkenal mengenal. Sesungguhnya orang yang paling mulia di antara kamu.." (30:22)

Saturday, March 1, 2008

2 Calon Perpaduan Nasional (5)

PAS kemuka dua calon bukan Melayu.


PAS bukan parti perkauman.Sekali lagi menjelang PRU ini PAS membuktikan hakikat itu apabila tampil mengemukakan dua orang calon bukan Melayu bagi bertanding di Kelantan dan Perak.


Mereka adalah AJK PAS Pusat Datuk Anuar Tan yang akan mempertahankan kerusi DUN Kota Lama di Kelantan, manakala seorang lagi calon adalah Drs. Khalil Idham Lim Abdullah (LIM CHUAN XING) di DUN Titi Serong, Parit Buntar,Perak.


Alangkah sejuk mata dan senang hati kita melihat betapa saudara-saudara kita dari kaum selain Melayu boleh sama-sama memegang panji-panji perjuangan, bagi menegakkan keadilan dan merobohkan kezaliman ini.


Mudah-mudahan dengan penampilan sahabat-sahabat kita ini akan membuka keinsafan dihati umat Islam yang lain dalam negara kita agar meninggalkan perjuangan yang sia-sia dan bersatu di bawah panji-panji kebenaran ini.


Perkembangan mutakhir ini menunjukkan bukan hanya masyarakat Islam dikalangan bukan Melayu malah masyarakat bukan Islam pun sudah turut sama menghadiri dan mengikuti program dan aktiviti PAS kerana mereka yakin perjuangannya.


Tinggal lagi kita yang di kampung dan di bandar yang masih menafi dan menolaknya. Buanglah yang keruh ambil yang jernih.

No comments: